خرید سرور فیزیکی یکی از مهمترین تصمیماتی است که شما به عنوان یک کاربر فناوری میتوانید بگیرید. سرورهای فیزیکی، به شما امکان میدهند تا برنامههای پیچیده و سنگین خود را اجرا کنید و به دادههای حیاتی خود دسترسی داشته باشید. اما خرید سرور فیزیکی ممکن است برای بسیاری از کاربران، یک موضوع پیچیده و گیجکننده باشد. در راهنمای خرید سرور فیزیکی، بررسی میشود که آیا خرید سرور فیزیکی بهتر است یا اجاره آن. همچنین در این نقشه راه، به شما کمک خواهیم کرد تا با مفاهیم اساسی خرید سرور فیزیکی آشنا شوید و بهترین تصمیم را برای نیازهای خود بگیرید.
سرور چیست؟
سرور به طور کلی به دستگاه یا سیستمی اشاره دارد که قادر است درخواستهای شبکه را اجرا نماید. سرورها در شبکههای کامپیوتری برای ارائه خدمات و اطلاعات به کاربران استفاده میشوند. آنها میتوانند بر مبنای سختافزار یا نرمافزار تعریف شوند. کلیدیترین ویژگی سرورها قابلیت پایداری، امنیت، توانایی پردازش بالا و قابلیت مقیاسپذیری است. انتخاب صحیح نوع سرور به میزان و نوع استفاده شما بستگی دارد.
مشتقات سرور کدامند؟
- سرور فیزیکی:
دستگاههای سرور فیزیکی، سرورهای سختافزاری واقعی هستند که بسته به نیاز شما، به صورت تجاری در دسترس هستند. آنها به عنوان پلتفرم اجرای برنامهها و سرویسهای مختلف عمل میکنند.
- سرور مجازی:
این نوع از سرور نرمافزاری به شما امکان میدهد تا در یک زیرساخت سختافزاری تعریف شده، چندین سرور فیزیکی مجازی ایجاد کنید. بدین ترتیب میتوانید با استفاده از منابع سختافزاری بهینهتر و همچنین کاهش هزینهها برای عملکرد خدمات، سرورهای مجازی را استفاده کنید.
- سرویس سرور:
خدمات سروری که بر روی ابر ارائه میشود، به عنوان سرویس سرور شناخته میشوند. در این حالت، به جای درنظر گرفتن سرور فیزیکی یا مجازی، شما به عنوان مشتری میتوانید از بستر ابری استفاده کنید و برای استفاده از آن بدون نیاز به مدیریت سختافزارها و کمینه کردن سرورهای خود از قابلیتهای سرور بهرهبرداری کنید.
تفاوت سرور فیزیکی و سرور مجازی در چیست؟
سرور فیزیکی یک کامپیوتر قدرتمند در سطح تجاری است که به عنوان یک سرور عمل میکند و میتواند به عنوان میزبان برای برنامهها و سرویسهای مختلف استفاده شود. اما سرور مجازی، همان سرور فیزیکی است که با استفاده از تکنیکهای مجازیسازی، به چندین سرور مجازی یا Virtual Server تقسیم شده است. سرور مجازی کامپیوتر نرمافزاری است که فرآیندهای یک کامپیوتر فیزیکی واقعی را شبیهسازی میکند. این روش به شما اجازه میدهد تا چندین سیستم عامل و برنامههای مختلف را روی یک سرور فیزیکی نصب کنید و از آنها به صورت مجزا استفاده کنید.
انواع سرور و کاربرد آنها(راهنمای خرید سرور فیزیکی)
سرورها انواع متنوع داشته و در بسترهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.برای پی بردن به اینکه “سرور چیست؟ انواع سرور و کاربرد آنها” کدام است بهتر است با دسته بندی اصلی این تجهیزات آشنا شوید. سرورها بر اساس شکل ظاهری و نحوه قرارگیری در شبکه به سه دسته اصلی تقسیم میشوند:
- سرورهای Rackmount: این سرورها برای قرارگیری در رکهای استاندارد طراحی شدهاند و ابعاد یا ظاهر آنها متناسب با قرارگیری در رک تولید شده است. سرورهای Rackmount رایجترین نوع سرور در شبکههای کامپیوتری هستند.
- سرورهای Tower: ظاهر این سرورها مانند یک کیس کامپیوتر است. سرورهای Tower برای شبکههای کوچک و متوسط مناسب هستند.
- سرورهای تیغهای یا Blade: این سرورها دارای یک شاسی و چند ماژول تیغهای مانند، به نام Blade Server هستند. سرورهای تیغهای برای شبکههای بزرگ و پرترافیک مناسب هستند.
برای خرید سرور فیزیکی میتوانید با کارشناسان واحد فروش شرکت آریامن با شماره 92001110-021 تماس حاصل فرمایید.
راهنمای خرید سرور فیزیکی
راهنمای خرید سرور فیزیکی به خریداران در سازمانها کمک میکند تا قبل از خرید و تعیین مشخصات سرور، در جهت رفع نیازهای کسب و کار، یک چک لیست برای خرید تهیه کنند.
در این راهنما، سؤالاتی مطرح میشود که به مدیران کمک میکند تا نیازمندیهای خود را بازنگری کرده و بهترین سرور فیزیکی را برای سازمان خود انتخاب کنند. یکی از این سؤالات این است که چه کسی به سرور نیاز دارد؟
سازمانهای کوچک
در کسب و کارهای کوچک، وقتی تعداد کارمندان زیاد می شود؛ مدیریت وظایف و بهروزرسانی رایانهها در شبکه دشوار میشود، از این رو سرور باید خریداری شود. سرور فیزیکی به کسب و کارهای کوچک فضای ذخیرهسازی، پلتفرم ایمیل، دسترسی سریع به دادهها، میزبانی برنامهها و پایگاههای داده با پهنای باند بالا و اتصال شبکه پایدار کمک میکند.
سازمانهای بزرگ
در کسب و کارهای بزرگ، سرورها بخش مهمی از زیرساختهای فناوری هستند. آنها فایلها و برنامهها را ذخیره میکنند، میزبان وبسایتها و پایگاهدادههای بزرگ هستند، دسترسی از راه دور را برای کارمندان فراهم میکنند و قادر به پردازش سریع و مؤثر دادهها هستند. در یک کلام سرورها به کسبوکارها امکان رشد میدهند.
ارائه دهندگان هاستینگ
قبل از انتخاب یک ارائه دهنده هاستینگ، مهم است که نیازها و بودجه خود را مورد بررسی قرار داده و با توجه به این عوامل، بهترین ارائه دهنده را برای خود انتخاب کنید.در زیر تعدادی از ارائه دهندگان هاستینگ معروف را میتوانید بیابید:
1. آمازون وب سرویس (Amazon Web Services – AWS)
یکی از بزرگترین ارائه دهندگان هاستینگ ابری است که خدمات گستردهای را از جمله آمازون آیسی2 (Amazon EC2)، آمازون آیاس (Amazon S3) و آمازون آیدی (Amazon RDS) ارائه میدهد.
2.مایکروسافت آزور (Microsoft Azure)
یک پلتفرم ابری کامل است که میزبانی سرویسهای مختلفی از جمله ماشینهای مجازی، پایگاهدادهها، آزمایشگاههای توسعه نرم افزار و بسیاری موارد دیگر را فراهم میکند.
3. گوگل کلاد (Google Cloud)
پلتفرم ابری قدرتمندی که خدماتی همچون ماشینهای مجازی، ذخیره سازی، پایگاهدادهها، شبکه و سرویسهای مبتنی بر هوش مصنوعی را ارائه میدهد.
4. دیجیتال اوشن( (DigitalOcean)
یک ارائه دهنده میزبانی سرورها و ماشینهای مجازی است که به ویژه در محیط توسعه و راهاندازی سریع و آسان محبوبیت دارد.
5. لینود (Linode)
ارائه دهنده ابری برای ماشینهای مجازی و سرورهای اختصاصی محبوب است.
6. هرکیو( (Heroku)
پلتفرم ابری به توسعهدهندگان اجازه میدهد برنامههای وب را بر روی زیرساخت مدیریت شده خود مستقر کنند.
7. بلوهاست(Bluehost)
یک ارائه دهنده میزبانی وب محبوب برای سایتهای شخصی و کسب و کارهای کوچک است.
8. گوددی (GoDaddy)
یکی از بزرگترین ارائه دهندگان خدمات دامنه و میزبانی وب است که خدمات میزبانی وب، سرور مجازی و سرورهای اختصاصی را ارائه میدهد.
9. هوستگیتور (HostGator)
یک ارائه دهنده میزبانی وب معتبر است که خدماتی از جمله میزبانی وب، سرورهای اختصاصی و ماشینهمتاسفانه، محدودیت حجم متن موجود در هر پاسخ باعث قطع شدن جمله در بیشتر موارد می شود. برخی از سرویس دهندگان هاستینگ دیگر عبارتند از:
10. هوستگیتور (HostGator)
یک ارائه دهنده میزبانی وب معتبر است که خدماتی از جمله میزبانی وب، سرورهای اختصاصی و ماشینهای مجازی را ارائه میدهد.
11. آلیانس (Alliance)
یکی از ارائه دهندگان معتبر میزبانی سرویسهای ابری و مدیریت شده است.
12. رکسهاست (RexHost)
ارائه دهنده خدمات میزبانی وب و سرورهای ابری با امکانات گسترده.
13.لیبرهست (LibertyHost)
یک ارائه دهنده هاستینگ با سرورهای ابری و سرورهای اختصاصی.
14. هوستینگ ایران (HostIran)
یکی از معتبرترین ارائه دهندگان هاستینگ در ایران که خدمات متنوعی از جمله میزبانی وب، سرورهای اختصاصی و ماشینهای مجازی را ارائه میدهد.
استارتآپ
شما میتوانید برای استارتآپ خود از سرویسهای هاستینگ ابری استفاده کنید. این سرویسها معمولاً منابع ابری را ارائه میدهند که شما میتوانید از آنها برای میزبانی و اجرای برنامهها و ذخیره دادهها استفاده کنید. برخی از ارائه دهندگان هاستینگ ابری که معمولاً برای استارتآپها مناسب هستند عبارتند از:
آمازون وب سرویس (Amazon Web Services – AWS): AWS امکانات گستردهای را ارائه میدهد که شامل میزبانی وب، سرویسهای محاسباتی، پایگاهداده، ذخیره سازی و بسیاری موارد دیگر است. این ارائه دهنده ابری بسیار قدرتمند است و میتواند نیازهای استارتآپ شما را تامین کند.
مایکروسافت آزور (Microsoft Azure): Azure نیز یک پلتفرم ابری بسیار محبوب است که امکاناتی مانند میزبانی وب، محاسبات ابری، پایگاهداده و سرویسهای متنوع دیگر را فراهم میکند.
گوگل کلاد (Google Cloud): Google Cloud نیز یک ارائه دهنده معتبر ابری است که میزبانی وب، ذخیره سازی، پایگاهداده و سرویسهای محاسباتی را ارائه میدهد.
همه این ارائه دهندگان ابری امکانات و قابلیتهای مختلفی را ارائه میدهند و هزینهها و طرحهای قیمتگذاری متفاوتی دارند. برای انتخاب مناسبترین گزینه برای استارتآپ خود، نیازهای خاص خود را ارزیابی کنید و با توجه به آنها، بهترین ارائه دهنده را انتخاب کنید.
از چه نوع هاردی میخواهید استفاده کنید: SAS، SATA یا SCSI؟
انتخاب نوع هارد بستگی به نیازهای سرور و عملکرد مورد انتظار دارد. هاردهای SAS (Serial Attached SCSI) و SATA (Serial ATA) دو انتخاب رایج هستند. هاردهای SAS معمولاً برای سرورهایی که نیاز به عملکرد بالا و استفاده مداوم دارند، مناسب هستند. از طرف دیگر، هاردهای SATA برای کاربردهای کمتری که نیاز به ظرفیت بالا و قیمت مناسبتر دارند، مناسب هستند.
قبل از خرید باید بدانید چه RAIDای باید روی این سرور پیادهسازی شود؟
زیرا به هر حال فضایی را به خاطر RAID از دست خواهید داد. RAID (Redundant Array of Independent Disks) یک تکنولوژی است که از چندین هارد دیسک استفاده میکند تا اطلاعات را به صورت توزیع شده ذخیره کند و در صورت خرابی یکی از دیسکها، امکان بازیابی دادهها را فراهم کند. نوع RAIDی که بر روی سرور شما باید پیادهسازی شود، بستگی به نیازهای خاص شما دارد. برخی از انواع RAID معمول شامل RAID 0، RAID 1، RAID 5 و RAID 10 هستند. هر کدام از این RAIDها ویژگیها و سطوح مختلفی از حفاظت داده را ارائه میدهند.
بر اساس RAID انتخابی، چه RAID کنترلری باید استفاده شود؟
RAID کنترلر نقش مهمی در اجرای RAID بر روی سرور دارد. انتخاب RAID کنترلر مناسب بستگی به نوع RAIDی که میخواهید پیادهسازی کنید و نیازهای عملکردی شما دارد. RAID کنترلرها میتوانند در دو شکل متمایز باشند: سخت افزاری و نرم افزاری. RAID کنترلرهای سخت افزاری معمولاً عملکرد بهتری ارائه میدهند و برای راهاندازی RAIDهای پیچیده توصیه میشوند.
به چه تعداد پورت شبکه بر روی سرور نیاز دارید؟
تعداد پورتهای شبکه مورد نیاز بستگی به تعداد کارمندان شبکه و نیازهای شبکه شما دارد. برای سرورهایی که در یک شبکه بزرگ و پیچیده عمل میکنند، ممکن است نیاز به چندین پورت شبکه باشد تا بتوانند ترافیک شبکه بیشتری را پشتیبانی کنند و ارتباطات موازی را مدیریت کنند.
قرار است چه سیستمعاملی نصب کنید؟
انتخاب سیستمعامل بستگی به نیازها و ترجیحات شما دارد. سیستمعاملهای معمول برای سرورها شامل ویندوز سرور، لینوکس (مثل CentOS، Ubuntu، Red Hat) و VMware ESXi هستند. هر سیستمعامل مزایا و معایب خود را دارد و باید با توجه به نیازها و تواناییهای شما انتخاب شود. عواملی مانند پشتیبانی از نرمافزارها، عملکرد، امنیت و مقیاسپذیری باید در انتخاب سیستمعامل مدنظر قرار بگیرند.
برای سرور چه فضایی در اختیار دارید؟
مشخص کنید که چقدر فضای فیزیکی برای زیرساخت شبکه خود نیاز دارید. اگر فضا محدود است، شاید استفاده از سرورهای Blade یا Synergy که فضای کمتری اشغال میکنند، مناسب باشد. باید بتوانید تصمیم بگیرید که سرورتان ایستاده باشد یا در یک رک مونت قرار گیرد. سرورهای رکمونت نیاز به فضای رک دارند و برای محیطهایی که فضای فیزیکی محدودی دارند، مناسب می باشند.برای تعیین میزان فضای فیزیکی مورد نیاز، باید فضای موردنیاز برای سرورها، سوییچها، روترها، تجهیزات شبکه و نصبهای احتمالی در آینده را بررسی کنید.
آیا خرید سرور فیزیکی بهتر است یا اجاره آن؟
در پاسخ به این سوال، عوامل مختلفی مطرح است. خرید یا اجاره سرور فیزیکی به بودجه، اندازه سازمان، نیازهای کسب و کار و قابلیتها و امنیت اجزای سرور بستگی دارد. در راهنمای خرید سرور فیزیکی، با توجه به این عوامل بررسی میشود که آیا خرید سرور فیزیکی بهتر است یا اجاره آن.
بودجه در نظر گرفته شده:
در نظر داشتن بودجه برای خرید سرور فیزیکی بسیار مهم است. اگر بودجهتان محدود است یا نمیخواهید در ابتدا سرمایهگذاری زیادی برای خرید سرور انجام دهید، میتوانید به جای آن سرور را اجاره کنید.
اندازه مجموعه یا سازمان مورد نظر:
نوع و اندازه سازمان شما نیز تعیین کننده انتخاب بین خرید یا اجاره سرور است. برای کسب و کار کوچک، در ابتدا میتوانید یک یا دو سرور بخرید و با رشد کسب و کار، آن را ارتقا دهید. به علاوه، میتوانید از خدمات اجاره سرور یک ارائهدهنده خوب استفاده کنید. اما اگر صاحب یک شرکت بزرگ هستید، میتوانید بسته به نیازهای تجاری خود، سرورهای جدید خریداری کنید.
نیازهای کسب و کار:
آیا فعالیت کسب و کار شما به صورت شبانهروزی است؟ نوع فعالیت صنعتی شما چیست؟ نیازهای و نوع کسب و کار شما تعیین میکند که آیا نیاز به سرورهای کوچک و سبکی دارید یا سرورهای قدرتمند و با ظرفیت بالا مورد نیاز است. براساس این نیازها، شما میتوانید تصمیم به خرید یا اجاره سرور بگیرید.
ایمنی اجزای سرور:
بر اساس نوع کسب و کاری که دارید، باید اجزای سرور مورد نیاز، قابلیتها و سطح امنیتی آن را مشخص کنید. تصمیم به خرید یا اجاره سرور چند لایه دارد. در این فرآیند، باید به ظرفیت ذخیرهسازی، نوع سیستم عامل، قدرت پردازش، شبکه، امنیت ، برنامههای کاری و قابلیتهای hot swapping برای دادههای خود توجه کنید.
پس از مطالعه راهنمای خرید سرور فیزیکی، اولین قدم پیدا کردن مرکز فروش معتبر است. در خرید سرور فیزیکی اعتماد کاربر به مرکز فروش سرور اچ پی و خدماتی که سایت فروشنده در این زمینه ارائه میدهد، بسیار حائز اهمیت است. سایت آریامن با بهرهگیری از فناوری برجسته و مطالعه مداوم، اطلاعات جدید و بهروز را در مورد سرورهای اچ پی جمعآوری و با شیواترین روشها در سایت و داکیومنتهای خود قرار می دهد. این اطلاعات با ظهور هر نسل جدید در بازار، آپدیت میشوند و در خدمت تمام مشتریان و خریداران سرورهای فیزیکی قرار میگیرند. بنابراین با خیالی راحت می توانید از مشاوره خرید سرور این مجموعه استفاده کرده و تجهیزات مورد نیاز خود را از این سایت تهیه فرمایید.