مودمها و روترها از ملزومات اصلی برای اتصال به اینترنت هستند. بسیاری از مردم به علت شباهت بین روتر و مودم از لحاظ ظاهری (لامپهای کوچک و چشمک زنی که جلو و پشت این دستگاهها تعبیه شده است) در شناخت تفاوت بین این دو دستگاه اشتباه میکنند.
با توجه به این شباهتها، عملکرد روترها و مودمها، با یکدیگر فرق دارد و هرکدام وظایف مشخص و متفاوت از یکدیگر را دارند.
به هرحال ویژگیهای مجزایی در این دو دستگاه وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت کنید تا بتوانید بنا به نیاز خود مودم یا روتر را انتخاب کنید.
مودم، مقابل روتر و تفاوت بین آنها
دستگاه مودم میتواند شما را به یک شبکهی گسترده (WAN) یا اینترنت متصل کند. از جانب دیگر، روتر میتواند شما را به شبکهی محلی یا شبکه WiFi متصل کند و به سیستمهای شما این امکان را میدهد تا به شکل بدون سیم به یکدیگر متصل شده و ارتباط برقرار کنند.
اساساً، مودم مسیر عبور شما به اینترنت است، در صورتی که روتر یک هاب مرکزی برای دستگاههای شما محسوب میشود.
مودم چیست و چه کاربردی دارد؟
مودم دستگاهی است که سیگنال آنالوگ را از ارائه دهنده خدمات اینترنتی شما (ISP) دریافت میکند و آن را به سیگنال دیجیتالی تبدیل میکند تا دستگاه شما بتواند آن را بپذیرد و همچنین بالعکس.
این به دستگاههای شما امکان میدهد دادهها را از طریق اینترنت ارسال و دریافت کنند.
اصطلاح مودم از دو کلمه “modulation” و “demodulation” گرفته شده است. زمانی که اینترنت برای اولین بار ایجاد شد، از مودمها برای تعدیل (یا تبدیل) سیگنال آنالوگ که خطوط تلفن استفاده میکنند به سیگنال دیجیتالی که کامپیوترها و سایر سیستمها میتوانند آن را درک کنند، استفاده میشد. سپس یک مودم سیگنال سیستمهای شما را دوباره به سیگنال آنالوگ تبدیل خواهد کرد، بنابراین میتواند از طریق یک خط تلفن ارسال شود. در حالی که امروزه از فناوری پیشرفتهتر و آسانتری استفاده میشود.
اکثر مودمها فقط سه پورت دارند، یکی به اینترنت، یکی به روتر و دیگری به منبع برق متصل میشود. مودمهای قدیمی از طریق خطوط تلفن به اینترنت متصل میشوند، در حالی که مودمهای جدیدتر از اتصالات کابلی یا فیبر نوری استفاده میکنند. مودمها همچنین حداقل یک پورت اترنت برای اتصال به روتر یا کامپیوتر خواهند داشت.
روتر چیست و چه کاربردی دارد؟
روتر یک دستگاه شبکه است که اتصال اینترنت شما را از مودم به سیستمهای موجود در شبکه پخش میکند (یا مسیریابی میکند). این امکان برای شما فراهم خواهد شد تا از طریق رایانه، تلفن همراه، تلویزیون هوشمند و سایر دستگاههای سیمی یا بی سیم خود به اینترنت متصل شوید. عملکرد اصلی روتر توزیع ترافیک اینترنت شما به دستگاه صحیح در شبکه شما است. این کار را با اختصاص یک آدرس IP به همه دستگاههای شما انجام میدهد، بنابراین وقتی میخواهید یک وبسایت را در رایانه خود باز کنید، به تلفن هوشمند شما ارسال نمیشود.
یک روتر شبکه محلی را برای شما ایجاد خواهد کرد و به شما امکان میدهد تنظیمات آن را مدیریت کنید. با روتر، میتوانید تنظیمات امنیتی خود را فعال کنید، ترافیک دستگاههای خاص را اولویتبندی کنید و بسیاری موارد و ویژگیهای دیگر را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
روتر همچنین به سیستمهای شما این امکان را میدهد تا از طریق شبکه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به عنوان مثال، یک روتر به شما امکان میدهد تنظیمات دستگاههای هوشمند خانه خود را با استفاده از یک برنامه در تلفن هوشمند خود تغییر دهید.انواع مختلف و متفاوتی از روترها وجود دارد، اما دو مورد از رایجترین آنها روترهای سیمی و بیسیم هستند. روترهای سیمی (یا با خط سخت) باید به رایانه و سایر دستگاههای شما با اتصال اترنت سیمی متصل شوند.
روترهای WiFi از آنتنهای داخلی برای انتقال سیگنال اینترنت شبکه شما به صورت بی سیم استفاده می کنند.اکثر روترها دارای چندین پورت اترنت هستند که به شما امکان می دهد از طریق کابل اترنت به دستگاه های خود متصل شوید. آنها همچنین یک پورت اترنت دارند که باید به مودم متصل شود تا بتواند اطلاعات را از اینترنت ارسال و دریافت کند.اگر به دنبال یک روتر جدید هستید، لیست بهترین روترهای ما را با هر بودجه ای بررسی کنید.
آیا شما به مودم یا روتر نیاز دارید؟
اگر قصد این را دارید که از WiFi استفاده کنید یا چندین دستگاه را به یکدیگر متصل کنید، به مودم و روتر نیاز خواهید داشت. از آنجایی که اکثر مودمها فقط یک پورت اترنت LAN دارند، میتوانید هر بار فقط یک کامپیوتر یا سیستم را متصل کنید، اما امنیت مشابهی را که روتر انجام میدهد را تامین نخواهد کرد.اگر چندین دستگاه دارید که نیاز به اتصال به اینترنت دارد، روتر یک وسیلهی ضروری و لازم است.
با توجه به این موضوع، شما نمیتوانید به تنهایی با یک روتر به اینترنت دسترسی داشته باشید. یک روتر باید به مودم متصل باشد تا بتواند اتصال اینترنت را در دستگاههای شما توزیع کند.با وجود همهی این شرایط، هنگام تنظیم اتصال اینترنت خانگی خود، نیازی به دریافت مودم و روتر جداگانه نیست. این روزها دستگاههایی وجود دارند که هم عملکرد مودم را دارند و هم عملکرد روتر را انجام میدهند.